Nagykanizsa, Fő út 8.
Lengyeltóti, Rákóczi u. 6.
Szemvizsgálat
Üzletünkben Szakorvos és Optometristák állnak rendelkezésükre a látásvizsgálathoz és a szemüveg felírásához.

Computeres látásvizsgálat a teljes nyitvatartási idő alatt lehetséges (H-P 8h-17h és szombat 9-12h között) Rendel: Klein Szandra optometrista, Czuczor Zsanett optrometrista- látszerész.

Szakorvosi vizsgálat minden kedden (15h-17h), szerdán (15h-16h) csütörtökön (14.30-17h) között. Előjegyzésre is.

Rendel Dr. Szalay Edit szemész főorvos (bejelentkezés telefonon 06/30 864-1810)

Az egészséges szem fontosabb a tisztán látásnál!

Amikor egy optometrista a szemet vizsgálja, a tiszta és kényelmes látás mellett az egészségi állapotot is ellenőrzi. A látási problémák megbeszélése után az optometrista tesztek sorozatával leméri, hogy szükség van-e szemüvegre, kontaktlencsére, és ha igen, akkor milyen erősre. Azt is ellenőrzi, hogy normális-e a kétszemes együttműködés, és a közelre fókuszálási képesség. Megvizsgálja a szemet, nincs-e látási zavar. Megtalálja a szembetegségeket azok jeleiből, és megfelelő gyógyintézetbe irányít. Felírja, beszerzi és javítja a szemüveget. Egészségügyi problémákat is észlelhet. Felírja és beszerzi a megfelelő kontaktlencsét.Analizálja a szem koordinációs zavarait. Felírhat speciális optikai segédleteket, és hozzájárulhat a beszerzésükhöz. Tanácsot ad a megvilágítás körülményeinek beállításához.A rendszeres szemvizsgálat azért fontos, mert minél előbb észlelik az elváltozásokat, annál jobban kezelhetőek azok.

Ez különösen igaz a gyerek- és időskorúak esetében. A látás javításán kívül a szemvizsgálat segíthet más betegségek, vagy később súlyos látásproblémákat okozó elváltozások korai felismerésében is (pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, szürke és zöld hályog). Ezért mindenki számára javasolt lenne a legalább kétévenkénti szemvizsgálat. Az életkortól és egészségi állapottól függően akár gyakoribb vizsgálat is szükséges lehet.

Egy átlagos szemvizsgálat mindössze 15-20 percig tart és teljesen fájdalommentes.A szemvizsgálat általában két részből áll : a lézeres számítógépes szemvizsgálat - objektív eredményét, összevetjük a - szubjektív fénytöréses vizsgálat ( visus táblás, olvasópróba ) eredményével. Ezek után alakítjuk ki a kényelmes kétszemes látást biztosító korrekciót a szemüveggel vagy kontaktlencsével.

Közismert, hogy a cukorbetegek gyakran küzdenek látásproblémákkal is, ezért legtöbbjük szemüveget vagy kontaktlencsét visel. Ezen a koincidencián alapul a marylandi egyetem kutatóinak találmánya is, egy újfajta kontaktlencse, amely folyamatosan mérve a glukózszintet, feleslegessé teheti az állandó vérvételt. A különös kontaktlencse "muködési elve" azon a megfigyelésen alapul, hogy a vérhez hasonlóan a könny is tartalmaz glukózt, melynek koncentrációjából megállapítható a vércukorszint. Az amerikai szakemberek ezért egy közönséges kontaktlencsébe egy olyan fluoreszkáló anyagot vittek be, amely a glukózhoz kötodve megváltoztatja tulajdonságait. E változások tehetok láthatóvá egy fluoreszcenciás spektroszkóp segítségével, s ezáltal meghatározható a beteg vércukorszintje is.

 

8800 Nagykanizsa Fő u. 8.
Telefon/fax: 06 93 / 312 390
Mobil: 06 30 / 864 1810
zahonyoptika@zahonyoptika.t-online.hu
Nyitva tartás:
Hétfőtől - péntekig: 08-17-ig
Szombaton: 09-12-ig
8693 Lengyeltóti Rákóczi u. 6
Telefon/fax: 06 85 / 330-382
totioptika@gmail.com
Nyitva tartás:
Hétfőtől - péntekig: 8.30-16.30-ig
Copyright 2013 zahonyoptika.hu Minden jog fenntartva. Honlapkészítés